Предстои масово обучение по английски в ДА

Най-масовото досега обучение по английски език за служители на държавната администрация (ДА) ще стартира тази година МДААР. Инициативата е част от проект за подготовка на служителите за ефективна работа с институциите на Европейския съюз.
Програмата се финансира от Европейския социален фонд по Оперативната програма „Административен капацитет”. През 2006 и 2007 г. по програми на МДААР обучения по английски език преминаха над 20 000 служители от цялата страна.
Курсовете, които ще започнат през март т.г., ще се фокусират върху уменията за ефективна комуникация в мултикултурна среда, каквато е ЕС. В момента тече кампания по набиране на служители от администрацията, които желаят да се включат в предстоящите курсове.
Всяка администрация трябва да подаде списък на желаещите служители в срок до 1 февруари 2008 г. Обучението, финансирано от ОПАК, ще обхване 15 000 служители от цялата страна, като учебният процес ще се реализира във всички общински центрове.
Курсовете ще се проведат за период от 8 месеца и ще покрият две нива съгласно Европейската езикова рамка. Предвидени са 8 учебни часа седмично, като 4 от тях ще се провеждат в работно време.

Коментар