Нови серии видеокарти MSI поддържат DirectX 10.1

Компанията MSI обяви две нови серии графични карти, които поддържат приложния програмен интерфейс DirectX 10.1. Моделите R3650 и R3450, базирани на графични процесори ATI Radeon HD3600 и ATI Radeon HD3400 GPU, се предназначени за игри с висока резолюция.
Решенията включват технологиите Vivid Video на MSI, Avivo HD и Hybrid CrossFire на ATI. Достъпни са два варианта на картите – с 256MB и 512MB памет DDR2.
Картите използват 55-нанометрова GPU технология, която е енергийно ефективна и съвместима с DirectX10.1, ATI Hybrid Graphics и ATI CrossFireX.
ATI CrossFireX позволява многоядрен режим на операции, ако той се поддържа и от дънната платка. ATI Hybrid Graphics e нова технология, чрез която потребителите могат да комбинират вградения GPU на предстоящата платформа AMD 7 с картите на MSI от серията R3000, за да увеличат производителността.
Технологията ATI Avivo HD осигурява възпроизвеждане на Blu-ray и HD DVD видео с висока резолюция, в енергийно ефективен режим. Поддръжката на приложния програмен интерфейс DirectX10.1 на Microsoft означава, че геймърите ще могат да се насладят на следващото поколение игри.
И накрая, Vivid Video технологията на MSI оптимизира качеството на графиката, като осигурява например по-висок контраст при игрите. Решенията на MSI се разпространяват в България от дистрибутора Солитрейд.

Коментар