Sony и Lenovo преговарят за компютрите Vaio

Lenovo може да придобие още един голям бранд в компютрите - Vaio

Lenovo може да придобие още един голям бранд в компютрите – Vaio от Sony, след като преди години купи РС бизнеса на IBM, за да стане най-големият доставчик н света

Sony и Lenovo преговарят за създаване на съвместно предприятие за производство на персонални компютри, съобщи Ройтерс. Евентуален джойнт венчър между двете компании ще стъпи на линията компютри Vaio.

В момента Vaio носи загуби на Sony. От японската компания определят изнесената информация за партньорство с Lenovo като неточна, но същевременно Sony признава, че разглежда възможности как да преодолее кризата в бизнеса с компютри и за по-нататъшната съдба на Vaio.

Предполага се, че преговори между двете компании е имало, но не за джойнт венчър, а за продажба на РС бизнеса на Sony.

По-рано тази седмица излязоха финансови резултати на Sony за последното тримесечие, които затвърждават негативната тенденция в продажбите на Vaio.

При Lenovo обаче персоналните компютри генерират 80% от приходите. Предвид сложната ситуация на пазара, компанията търси пътища за растеж в други сегменти. Миналата седмица Lenovo сключи сделка с Google за производителя на смартфони Motorola Mobility, придобивайки глобален бранд.

Коментар