Microsoft опитва да отмъкне шефа на Android

Сундар Пичаи е желан за CEO от Microsoft на мястото на Стив Балмър

Сундар Пичай е желан за CEO от Microsoft на мястото на Стив Балмър

Microsoft може сензационно да привлече шефа на проекта Android – Сундар Пичай – за главен изпълнителен директор, е последният слух около мениджърската рокада в ИТ гиганта от Редмънт.

В последните дни за сигурен фаворит за поста на Стив Балмър се считаше Сатиа Надела, който ръководи облачния бизнес на Microsoft. Според нови информации обаче, комитетът за избор на нов CEO преговаря със Сундар Пичай – старши вицепрезидент на Google.

Сайтът SiliconAngle твърди дори, че Пичай е на финалната права в преговорите с Microsoft. В момента той управлява ключовите проекти Android и Chrome на Google, които сериозно подкопават позициите на Windows и Internet Explorer.

Microsoft се опитва да стане влиятелна сила на мобилния пазар и привличане на мениджър от ранга на Сундар Пичай би било силен ход. Засега обаче подобно назначение е в сферата на предположенията.

Малко вероятно е Google да изпусне един от водещите си мениджъри. В миналото Сундар Пичай имаше предложение да стане CEO на Twitter, но Google го задържа с $50 млн.

Коментари по темата: „Microsoft опитва да отмъкне шефа на Android”

добавете коментар...

  1. ^_^

    Ще започна с общ отговор към идиотчета:

    Да, от меринджеите зависи какво ще се прави. Но, от инженерите зависи какво и кога ще стане.

    Досегашният ми опит показва, че меринджеите са основно спирачка на прогреса, във всяко едно отношение. И като прост пример, ще започна с отговор

    към Анонимния:
    Chrome OS го подготвят 5 години. А, реално е е орязан Linux с Chrome браузър, с добавени малко JavaScript bindings за достъп до камерата и прочее хардуер – голееееми гении, няма що.

    Та, като си вдигне пръстчето тоя индианец, какво точно ще стане? Нито ме впечатлява, нито дори ме вълнува заплатата, бонусите или акциите му. Нито, пък, смятам че позицията му е пропорционална на възможностите и заслугите му.

    JS/HTML приложения се пишат за Windows от няколко години, та дори в това отношение Chrome OS не е нищо забележително. Между другото, Chromebooks имат същия проблем като Windows RT – не предлагат нищо впечатляващо, просто евтин, боклучав хардуер. Е, ако изключим Chrome Pixel, който е прехвален и супер скъп facebook и мейл терминал.

    До 2580:
    Ходи си чети статийките за възхода на windows phone и си се радвай там, само по-тихо. И не обръщай внимание на детайли като поредните големи загуби за Нокия и MS от мобилния сегмент. Добре, че са корпоративните лицензи, да има кой да плаща малоумията на идиотчетата от Редмънд.

  2. Anonymous

    Ей, комплексарчето в първия пост.. индиеца само да си вдигне на милиметър пръстчето и ти ще си готов да се надупиш.

  3. 2580

    ”Загубеняците се насочили към индианец-меринджей. После се чудят защо потъват като камък.”
    Загубеняка си ТИ.

  4. ^_^

    Загубеняците се насочили към индианец-меринджей. После се чудят защо потъват като камък.

Коментар