Наша ИТ делегация на преговори в САЩ

Българска делегация заминава днес за САЩ, където ще обсъжда с висши правителствени служители и бизнеса възможностите за развитие на проекти в областта на ИКТ у нас, съобщиха от Държавната агенция за информационни технологии.
Посещението е по покана на Американската агенция за търговия и развитие. Ръководител на нашата делегация от зам.-министри е Пламен Вачков, председател на ДАИТС.
На срещите ще се дискутират управление на средствата за проекти в областта на ИТ със Службата за мениджмънт на бюджет към администрацията на президента на САЩ. Стандартите за информационна сигурност и оперативна съвместимост ще бъдат обсъждани с Националния институт за стандартизация и технологии.
Връзката между иновациите и бизнеса ще е във фокуса на разговорите с Американския институт за обучение в телекомуникациите и с Американската академия на науките. Усъвършенстването на регулаторната рамка е тема на разговорите с Комитета за ИКТ законодателство на американския Сенат.
Правителствената делегация ще проучи технологичния опит от системата за спешни повиквания на Ню Йорк. Делегацията ще има срещи с компаниите Cisco, Hewlett Packard, Microsoft, IBM, ESRI, Infinera Corporation, Oracle Corporation, ICT Logistics, MegaTech Inc.
На 30 януари българската делегация ще има презентация пред представители на американската индустрия на проектите в областта на ИКТ. Тези въпроси ще бъдат обсъждани и на среща с висши представители на Експортната банка на САЩ, уточниха от ДАИТС.

Коментар