Galaxy S5 с очакван дебют на 24 февруари

Очаква се Samsung да покаже Galaxy S5 на събитието Unpacked 5 в Барселона

Очаква се Samsung да покаже Galaxy S5 на събитието Unpacked 5 в Барселона

Samsung може да покаже новия си флагман Galaxy S5 още този месец, на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Корейската компания изпрати покани до журналисти за събитие, озаглавено Unpacked 5 (eпизод първи), което ще се състои на 24 февруари в Барселона, Испания. На този ден започва най-голямото изложение в мобилната индустрия – MWC 2014.

Засега няма официална информация какво точно ще покаже Samsung. Компанията загатва за флагмански продукт и може да се предполага, че това ще бъде смартфонът Galaxy S5, слухове за който текат от няколко месеца.

Очакваният модел ще има 5,2-инчов сензорен екран AMOLED с резолюция WQHD 2560×1440 пиксела, 32-битов процесор Exynos 5430 с осем ядра, 3 GB оперативна памет, предна камера с резолюция 2 мегапиксела и задна 16 MP, батерия 2850 mAh, сензор за пръстови отпечатъци и операционна система Android.

Актуалният в момента флагман Galaxy S4 беше представен през март 2013 г. и излезе на пазара през април. Така че, февруарски анонс на Galaxy S5 изглежда напълно логичен.

Събитието Unpacked 5 ще се предава директно в YouTube канала на Samsung Mobile. Презентацията започва в 20:00 ч. централноевропейско време.

Коментари по темата: „Galaxy S5 с очакван дебют на 24 февруари”

добавете коментар...

  1. ааа

    Кой ли малоумник си гледа тъмния екран в тъмна стая?
    Със сигурност е по важно какво виждаш когато има някакво изображение на екрана.
    А ако искаш да виждаш още по черно в тъмна стая, купи си черен лист хартия.

  2. ooo

    и колегата смешко дето много знае малко по надолу като иска да сравнява да вземе един hts one и един Galaxy S4 и да им пусне екраните на черен фон в напълно тъмна стая и тогава да сравнява!

  3. ааа

    коментар спрямо (o: !!! Колега ти някога виждал ли си Samsung S2,S3,S4 и HTC който и да е, един до друг? Явно не си. А ако си ги виждал, значи имаш проблеми с очите.
    Предимството на Samsung в екрана е толкова умопомрачителна че даже не може да има и коментар. Ти като използваш няколко технически термина които и ти не разбираш, не значи че разбираш нещо. Всеки човек малко по грамотен технически, разбира какви глупости пишеш. Само да ти припомня че за момента всички специалисти от SONY,LG,HTC,APPLE,SHARP,PANASONIC и всички останали се мъчат поне да достигнат качеството на екраните на Samsung. И те самите не го отричат това.
    Не случайно SAMSUNG GALAXY S4 e най продавания телефон за 2013г.
    Когато фактите говорят технически неграмотните трябва да мълчат, и да не пишат глупости.
    Само да подчертая че съм фен на SONY, и в момента можем само да мълчим и да се надяваме че ще направят нещо по въпроса.

  4. Ивайло Димов

    … Цъкам си на моя Full HD 15,6” лаптоп и ми се струва, че всичко ми е дребно …

    Тая работа с резолюциите на новите смартфони стана точно както си мереха мегапикселите цифровите сапунерки преди 2-3 години

  5. (o:

    CPU е с 8 ядра, но не точно:
    Използват big.LITTLE архитектурата на ARM, т.е. ядрата вървят по двойки – едно A15 (високопроизводително), и едно A7 (нискоенергийно). Във всеки един момент може да работи само едно от двете.

    Предишният Exynos не можеше да сменя поединично използваните ядра, т.е. или беше изцяло на А15, или изцяло на А7. Интересно дали сега имат напредък.

    Така или иначе, процесорът има до 4 активни ядра, така че не е 8-ядрен в смисъла на 8-ядрен Xeon, например.

    Относно екрана:
    AMOLED?! Отново?! В случая IGZO е значително по-добър избор (iPhone 5S, iPad Air). А, най-добрият за момента е LTPS (Kindle Fire HDX 7″).

    Безумната резолюция пак я постигат като набутват онази глупост PenTile, при която всеки pixel има 2 sub-pixels, вместо 3. Това има следните недостатъци:
    1. При изчистени, точни образи като линии и прости геометрични фигури, се виждат изкривявания в цвета. Но, да кажем, че високата резолюция това ще го замаже.
    2. Задължава ползването на subpixel rendering, което води до два проблема:
    – два пъти повече изчисления за GPU-то спрямо екран с реална такава резолюция (всеки пиксел е от 2 sub-pixels, затова е х2).
    – два пъти повече Video RAM използван и два пъти повече трафик на данни към GPU-то.

    Реалната резолюция е 1706 пиксела (не 2560), което е значително по-малко от 1080 x 1920 на 4.7″ HTC One.

    Въобще, Samsung правят сериозни магарии, само и само да надцакат конкурентите, а всички тези големи чисълца не могат да им наваксат на магариите.

  6. х86

    Ти гледай догодина какъв ще го извадят… И пак ще “ни трябва” нещо от което надали имаме нужда. Но така е при послушните потребителски общества. Моята прогноза е, че поради ограничените ресурси (тези на човешките мозъци и онези на планетата), насищането е неминуемо. Въпросът е кога ще се случи то. Тогава математиченски има два сценария – или функцията на растежа/нуждите ще се прекъсне, или ще остане непрекъсната, но ще се установи на едно ниво, а може и надолу да се върне. Третият сценарии е качествен скок в самите нас, но това е възможно само ако се прави разлика между “трябва ми” и “имам нужда”.

  7. @Правец

    Прав си Правец, едва ли обаче потребителското мислене прави разлика между “трябва ми…” и “имам нужда от…”. Така че догодина ще гледаме на този технологичен змей като на поредното outdated устройство, и ще ни “трябва” например 4234х2342 на 6,11” SUPA_DUPA_BLALA дисплей и още-по-хипербърз процесор, с който да си поизлъскаме още и още егото. Щото без него няма да сме адекватни на нуждите, послушни потребители.

  8. Правец

    Тея съвсем изтрещяха! 2560×1440 на 5.2″ ?!?! На кого му трябва подобно безумие

Коментар