Пазара на IP телевизия ще дискутира форум в София

Форум "IPTV – пазарни възможности и тенденции" ще се проведе на 26 февруари в столичния хотел Хилтън. Мероприятието, организирано от компанията за проучвания и анализи IDC България, ще събере в София оператори, регулатори и доставчици на технологични решения за IPTV.
През последните две години редица европейски оператори стартираха IPTV услуги, залагайки на тях като на нов източник на приходи и средство, което да ги отличи от конкурентите им, посочиха от IDC. Технологията е предизвикателство както към доставчиците на тройна услуга, така и към фирмите в областта на платените телевизионни услуги.
IDC прогнозира, че при избор на подходящо продуктово портфолио, ценова оферта и необходимата техническа осигуреност, IPTV операторите бързо ще навлязат на пазара на телевизионни услуги. Същевременно анализаторите предупреждават за липсата на опит в предлагането на съдържание.
Форумът в София ше дискутира важни за IPTV индустрията въпроси и подходи за решаване на ключови проблеми: ще може ли IPTV технологията да предложи конкурентни бизнес модели; ще успеят ли телеком операторите и доставчиците на широколентови услуги да привлекат правилното съдържание и да изградят офертите си около по-различната ТВ култура; ще могат ли да растат достатъчно бързо, запазвайки ниско ниво на разходите и каква технологична инфраструктура би гарантирала това.
Теми на дискусиите ще бъдат защитата на правата на доставчиците на съдържание, стандартите и регулациите на този пазар и др. IDC ще представи ранните тенденции в Централна и Източна Европа и ще анализира стратегиите на IPTV доставчиците в аспекта на спецификите на нашия пазар.

Коментар