Рекордни посещения на новинарските US сайтове

Рекорден брой посетители привлякоха сайтовете на американските вестници през 2007 година. Като цяло, уникалните посещения са достигнали 60 милиона, което е с 6% повече от 2006 година, по данни на Американската асоциация на вестниците (NAA).
През четвъртото тримесечие на 2007 аудиторията на интернет изданията на американските вестници е нараснала с 9% на месец. Общо 39% от всички потребители на интернет са влизали в онлайн версиите на печатните медии.
Средно по 44 минути на месец е прекарвал един посетител на новинарски сайт. Данните отчитат както посещенията от службата, така и от домашните компютри.
В същото време, тиражите на печатните издания в САЩ продължават да намаляват, съответно и приходите от реклама. Издателите отделят все по-голямо внимание на продажбите в интернет, надявайки се по този начин да компенсират спада от рекламата в печатните медии.
Най-голямо е намалението на рекламните приходи от кратките съобщения, помествани от малки и фирми и частни лица във вестниците, заключава NAA.

Коментар