Денят за безопасен интернет в София ще се излъчва на живо в уеб

Централното събитие за отбелязване на Деня за безопасен интернет под мотото „Заедно за по-добър интернет” в Дома на Европа в София ще бъде предавано на живо от 15 до 18 часа на 11 февруари на адрес: http://live.kabinata.com.

Това ще позволи на млади хора от цялата страна да наблюдават събитието. Те ще имат и възможността на коментират и да задават въпроси през страницата на Националния център за безопасен интернет във Фейсбук: https://www.facebook.com/SafenetBG .

А изложбата от над 600 рисунки на деца от десетки начални училища в страната на тема: „Героят си ти” в интернет вече може да се види на адрес: . http://www.dechica.com/flashko2014/

Над 80 ученици от средни училища в София и други градове ще бъдат основните участници. Те ще видят няколко кратки презентации на свои връстници, с които ще бъде открита дискусия как можем заедно да направим интернет по-полезно и безопасно място. Специален презентатор на събитието ще бъде Димитър Ганчев от Интернет общество-България, който ще разкаже за първата група пионери на интернет в България още преди световната мрежа да получи названието си.

Денят ще завърши с музикална част с участието на Good Music Society и ученическите банди Maverick и Tune UP от няколко столични гимназии.

Българската асоциация за информационни технологии ще подкрепи информационно отбелязването на  Деня за безопасен интернет, като го включи в проекта „Е-skills for jobs 2014”. Той се реализира от европейската ИТ Асоциация Digital Europe и EuropeanSchoolnet, като изпълнител за България е БАИТ. Това е проект, който цели да насърчи развитието на електронните учения на младите хора, в това число и умението да се предпазват в онлайн среда.

Сценарий

15:00 – Приветствие от г-н Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в София

15:10 – Приветствие от г-н Христо Монов, председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта

15:15 – Приветствие от председателя на ДАЗД г-жа Ева Жечева

15:20-17:00 – Кратки 10-минутни презентации от младежи за техни иновативни идеи, дискусия; демонстрация на новата образователна онлайн игра „Семейни дуели“, обявяване на победител в конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство”

17:00-18:30 – Музикална част: Good Music Society, Maverick, Tune UP

Национален център за безопасен интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации”, Асоциация „Родители” и агенция ДеКони.  Обществен съвет за безопасен интернет.

Коментар