Microsoft разработва летящи роботи

Microsoft Research ще си партнира с швейцарски учени по проект за летящи роботи

Microsoft ще си партнира с швейцарски учени по проект за летящи роботи

Изследователското подразделение на Microsoft ще си партнира с две швейцарски висши училища в създаването на летящи роботи.

Софтуерният гигант ще инвестира в проекта 5 милиона швейцарски франка за период от пет години, съобщи Robohub.org. Засега е известно, че роботите ще се управляват с жестове и докосване.

Партньори на Microsoft Research ще бъдат Швейцарското висше училище в Цюрих (ETH Zurich) и Федералното политехническо училище в Лозана (EPFL).

Първи резултати от проекта за летящи роботи се очакват в близките две години, обещават изследователите.

Microsoft Research разработва и други атрактивни устройства. Неотдавна компанията съобщи за умен асансьор, който превозва хората на до желания етаж без да натискат бутони.

Използва се специален алгоритъм, базиран на критерии като поведение и навици на човека, график за работа и дори подслушан разговор по телефона за уговорена среща.

Коментари по темата: „Microsoft разработва летящи роботи”

добавете коментар...

  1. Ванката

    Подслушването отдавна е било норма за всички големи компании.
    Всички си в държавната администрация съхраняващи нашите лични данни са под Windows – много ясно къде отива всичко като информация. Ползването на софтуер от чужда държава със затворен код и няма как да знаем какво има скрито вътре в него.

  2. Petyr

    “Използва се специален алгоритъм, базиран на… и дори подслушан разговор по телефона за уговорена среща.”

    подслушан ??????

    Ама това вече се счита за норма ли ???

Коментар