GFI EndPointSecurity контролира достъпа до портативни устройства

Софтуерът GFI EndPointSecurity позволява на администраторите активно да управляват достъпа и да регистрират действията на плеъри от рода на iPod и Creative Zen, на външни USB твърди дискове, CompactFlash карти памет, CD-та, флопита и други портативни устройства за съхранение на данни. В обсега на продукта са също принтери, скенери, джобни устройства като PDA и BlackBerry, мобилни телефони, мрежови карти и лаптопи.
За контрол на достъпа GFI EndPointSecurity инсталира малък агент на машината – само 1.2 MB. Потребителят дори няма да узнае за съществуването му. Софтуерът включва програма за дистанционно инсталиране, основана на технологията GFI LANguard, която позволява бърза инсталация на агента на стотици машини.
Агентът държи връзка с Active Directory, когато се регистрира потребител, и дава съответните разрешения за различните групи. Ако потребителят не е член на дадена група, която да му позволява достъп, софтуерът блокира достъпа до устройството. По този начин се отнема възможността на потребителите за достъп до портативни устройства за съхранение и се предотвратява кражба на данни или проникване на вируси, троянски коне и друг зловреден код в мрежата.
GFI EndPointSecurity позволява да се разреши или забрани достъп до редица класове устройства, както и да се блокира пренос на файлове по файлово разширение, по физически порт или по друг признак. Администраторите могат да дефинират бели и черни списъци на устройства, за да допуснат достъп само на одобрени от компанията устройства.
Има вариант за отпускане на временен достъп за устройство (или група устройства) на даден компютър за определен период от време. Това може да се направи дори, ако агентът GFI EndPointSecurity не е свързан към мрежата.
Платформа: Windows
Официална страница: www.gfi.com
Дистрибутор в България: www.bsd.bg
Даунлоад: www.gfi.com/endpointsecurity/

Коментар