Asus: Влязохме в Топ 3 при ноутбуците

През последното тримесечие на 2013 г. Asus се изкачва на трето място по пазарен дял при мобилните РС, заяви Джери Шин

През последното тримесечие на 2013 г. Asus се изкачи на трето място по пазарен дял при мобилните РС, заяви Джери Шин

Тайванският производител на компютри Asus обяви с гордост, че вече е в Топ 3 на световния пазар за ноутбуци.

На пресконференция тази седмица компанията отчете чиста печалба в размер на $147 млн. за четвъртото тримесечие на 2013 г. Приходите на Asus за периода октомври-декември възлизат на близо $3,1 млрд.

За цялата 2013 г. тайванската компания отчита приходи в размер на $10,9 млрд., което е най-високият й резултат след отделяне на подразделението Pegatron в самостоятелна компания през 2010 г.

По-голяма част от приходите (59%) на Asus идват от продажбите на ноутбуци. Таблетите носят 18% от доходите на компанията, докато видеокартите и дънните платки генерират 13%, съобщи digitimes.com.

През последното тримесечие на 2013 г. Asus се изкачва на трето място по пазарен дял при мобилните РС (след Lenovo и HP), заяви генералният директор на компанията Джери Шин. Това се дължи на отстъплението на конкуренти като Sony, която дори обяви, че ще прекрати Vaio бизнеса.

От отчета на Asus става ясно, че около 43% от приходите на компанията генерира Азиатско-Тихоокеанският регион, 32% идват от Европа и 25% – от Южна и Северна Америка.

Коментар