Google е инвестирал $1 млрд. във възобновяеми източници

Само за тримесечие Google харчи $2,25 милиарда за центрове за данни и инфраструктура

Само за тримесечие Google харчи $2,25 милиарда за центрове за данни и инфраструктура

Около 34% от цялата енергия, която изразходва Google, идва от възобновяеми източници. Но това не е достатъчно и интернет гигантът стартира нови проекти.

Компанията е известна със зелените си инициативи и вече е инвестирала над 1 милирад долара във вятърни и соларни ферми, които захранват нейните центрове за данни и инфраструктура.

„Инвестирахме над милиард долара в 15 зелени проекта, които имат капацитет да произведат два гигавата”, заяви Рик Нийдхан, директор на подразделението за енергия и устойчивост в Google, пред CNBC.

Само в рамките на последното тримесечие Google е похарчил 2,25 милиарда долара за центрове за данни и инфраструктура. Ето защо за компанията е много важно да има възобновяем, евтин източник на енергия (ВЕИ) за всички свои операции.

Миналата седмица интернет компанията съобщи, че се включва в масивен соларен проект в Калифорния, който ще осигури 394 мегавата енергия. Това е един от най-мащабните соларни проекти в целия свят, а делът на Google в него е достатъчно голям, за да му обърне компанията специално внимание.

Коментари по темата: „Google е инвестирал $1 млрд. във възобновяеми източници”

добавете коментар...

  1. :o)

    а лека полека ще излезе основната мисъл наяве:

    “Ето защо за компанията е много важно да има възобновяем, евтин източник на енергия (ВЕИ) за всички свои операции.”

    ако мога да го преведа на по-прост език:
    “Да го духа природата, не сме зелени, не го правим за нея, интересува ни само по-малко зелени да напускат джобчето ни” 🙂

  2. Vasko

    Apple ползват в пъти по-малко енергия … -_-

  3. (o:

    За сравнение, от 2012 година насам 75% от енергията, която Apple ползват, е възобновяема.

Коментар