AMD пуска на пазара сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600

AMD (NYSE: AMD) обяви, че пуска на пазара сериите ATI Radeon™ HD 3400 и ATI Radeon™ HD 3600 – водещите графични процесори (GPU) от серията ATI Radeon™ HD 3000, подходящи както за базови, така и за масови платформи. Препоръчаните цени за продажба в онлайн магазини (SEP) на сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600 са съответно между $49-$65 и $79-$99 SEP[i], и за това новите графични решения осигуряват несравнима стойност на клиента. И двете серии продължават да помагат за утвърждаването на водещата позиция на AMD, като осигуряват възможност за свързване към екрани чрез DisplayPort™, вграден в GPU[ii] – с тяхна помощ AMD е способна да надмине настоящите очаквания на индустрията. Като част от първото семейство видео карти, произведени по 55nm технология[iii], двете серии осигуряват изключителна производителност за ват за едно тихо и енергоефективно PC преживяване на невероятни цени.
Благодарение на технологията на Unified Video Decoder (UVD) на AMD, може да се насладите на цялото HD величие (1080p)[iv] при плейбек на Blu-ray или HD DVD диск. Освен това, включената в сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600 технология осигурява и гладко възпроизвеждане на филми и невероятни детайли. Можете да създадете завладяваща кино атмосфера в домашни условия благодарение на вградената поддръжка на шест-канална (5.1) Dolby Digital® съраунд аудио система чрез HDMI вход. В допълнение, ATI Radeon™ HD 3450 поддържа напълно безшумно (пасивно) охлаждане, което осигурява идеалното решение за компютри, които се използват за домашно кино.
“Чрез сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600, AMD осигурява изключителна графична производителност за масовия потребител,” каза Рик Бергман, старши вицепрезидент, AMD Graphics Products Group. “AMD е водеща компания в индустрията, защото осигурява цялостна поддръжка на DirectX® 10.1 с възможност за ползване на модулни графични продукти за лесно надграждане. Част от нашите обещания са гарантиране на максималното визуално преживяване (The Ultimate Visual Experience™) за все повече потребители.”  
AMD продължава да демонстрира лидерство и с двете серии, като предлага първите в света GPU-та с вградена DisplayPort поддръжка. DisplayPort дава два пъти по-висока пропускателна способност от DVI и има готовност да предостави висока резолюция на ниска цена и панели с „дълбочина” на бита.
„Dell и AMD са лидери в налагането на стандарта DisplayPort от самото му създаване”, каза Брус Монтаг от офиса на главния технически директор на Dell. „AMD демонстрира технологично лидерство с въвеждането на двойна вградена DisplayPort capability в сериите графични продукти ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600.”
Геймърите, които търсят графични процесори с възможности за по-голяма мащабируемост, ще открият, че двете серии могат да се похвалят с ATI CrossFireX™, което дава възможност да надграждане с няколко на брой видео карти. ATI Hybrid Graphics ще позволи на потребителите да комбинират графичния процесор ATI Radeon™ HD 3400 със съвместим AMD 7-Series чипсет, за да постигнат изключителна 3D производителност като част от бъдещата настолна платформа на AMD с висока резолюция и така да добавят допълнителна стойност към гейминг преживяването.  Благодарение на предоставената поддръжка на Microsoft® DirectX 10.1, геймърите могат да играят топ HD игри с „живи” 3D графики, зашеметяващ реализъм и невероятни шейдинг ефекти. Пълната поддръжка на технологията PCI Express® 2.0 позволява два пъти повече пропускателна способност от сегашните карти PCI Express[v], което означава, че геймърите ще бъдат подготвени за изискващите ресурси графични приложения.
Сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600 вече се радват на широко навлизане сред потребителите и са заложени в значителен брой базови и масови PC-та на производителите на оригинално оборудване (ОЕМ), които предстои да бъдат доставени през 2008 г.


[i] SEP е съкращение на препоръчана цена за продажба в онлайн магазин. Производителите могат да продават продуктите на различни цени в своите онлайн магазини, за да могат да отговорят на текущото търсене и предлагане. За повече подробности, моля посетете уебсайта на производителя.
[ii]Сериийте ATI Radeon™ HD 3400 и ATI Radeon™ HD 3600 поддържат изцяло DisplayPort™, тъй като той е вграден в самия процесор; наличността на продуктите за потребителите се определя от конкретния доставчик на решението (партньор, РС производител или продавач на мобилни компютри).  
[iii]Серията от следващо поколение ATI Radeon™ HD 3000 е първото семейство графични продукти, произведени по 55nm технологичен процес.
[iv]За възпроизвеждане на Blu-ray или HD DVD диск със сериите ATI Radeon™ HD 3400 и ATI Radeon™ HD 3600, ви е необходим HD монитор.
[v]Върховата пропускателна способност на PCI Express 2.0 е 5 Gb/s във всяка посока, а при PCI Express 1.1 тя е 2.5 Gb/s във всяка посока.
 

Коментар