MWC 2014: Таблет разпознава ириса на окото

Сканирането на ириса е бърз и сигурен начин за заключване и кодиране на чувствителна информация (снимка: IriTech.com)

Сканирането на ириса е бърз и сигурен начин за заключване и кодиране на чувствителна информация (снимка: IriTech.com)

Сигурността е шанс за производителите да разграничат своите устройства от тези на конкурентите. Alcatel OneTouch залага именно на нея, за да привлече интерес към своя таблет OneTouch.

На започващия в понеделник Световен мобилен конгрес (MWC2014) в Барселона Alcatel OneTouch (бранд на TCL Communication) ще покаже таблет, който прилага технология за разпознаване на ириса на окото при достъп до устройството.

Таблетът, създаден в партньорство с IriTech, включва камера и IR LED система, способна да сканира очните ябълки и да интерпретира информацията с помощта на специален софтуер (разработен от IriTech).

Alcatel OneTouch твърди, че сканирането на ириса е бърз и сигурен начин за заключване и кодиране на чувствителна информация, съхранявана на таблета. Технологията може да се използва за гарантиране на сигурността при финансови операции.

Редовият потребител може да не се нуждае от подобна усъвършенствана защита, но бизнесът определено би извлякъл полза от технологията, за да защити достъпа до чувствителна информация.

Alcatel OneTouch ще покаже прототип на устройството по време на MWC 2014. Засега няма информация кога компанията ще пусне на пазара комерсиален продукт и каква ще бъде цената му.

Коментари по темата: „MWC 2014: Таблет разпознава ириса на окото”

добавете коментар...

  1. :o)

    скоро как беше – знака на челото и ръката 😀

Коментар