Потвърдено: Apple преговаря с Tesla

Apple може да навлезе и в автомобилния бизнес в партньорство с Tesla

Apple може да навлезе и в автомобилния бизнес чрез партньорство с Tesla

Слуховете за преговори между производителя на електромобили Tesla и ИТ гигантът Apple се потвърдиха миналата седмица.

Главният изпълнителен директор на Tesla Елън Мъск потвърди, че двете компании всъщност наистина са имали среща в края на миналата година и загатна какво може да последва от тези контакти за автомобилния производител.

Мъск потвърди пред Блумбърг, че Tesla се кани първа да пусне на пазара автономна кола. Тя няма да е напълно автономна, както модела на Google, а ще има автопилот, който ще може да се включва за определен период.

Мъск признава, че е имал разговори с Apple, но не може да коментира дали те са свързани с някакъв вид придобиване. Притиснат от медиите обаче, той заяви, че е сметнал за „добра идея Apple да навлезе в автомобилния бизнес”, пише GreenTech.bg.

Непосредствено след първите слухове за срещата се понесе и мълвата, че двете компании са се срещнали, за да обсъдят включването на мобилната операционна система на Apple в превозните средства на Tesla.

Това няма да е чак толкова изненадващо, като се има предвид, че тази година на CES в Лас Вегас Google обяви плановете си да интегрира своята система Android в няколко превозни средства – чрез ново партньорство с редица автомобилни производители.

Мъск потвърди, че би предпочел да види операционната система на Apple в превозните средства на Tesla преди в колите да навлезе Android.

Коментари по темата: „Потвърдено: Apple преговаря с Tesla”

добавете коментар...

  1. Хектор

    В никакъв случай да не се слива с огризката,това ще е ФАТАЛНА грешка.

  2. Fen

    До Vasko. Потенциала го имаше само на хартия. Panasonik щяха да правят останалото. Тази приказка няма как да стане. Трябва концерн с финансии и това е Apple. А шибаняка си ти умнико.

  3. Vasko

    Такъв потенциал имаше в тази кола… Сега като я затворят едно хубаво с тоз шибан iOS…

  4. Редактор

    Заглавието – Apple*

Коментар