MWC 2014: MasterCard придобива C-SAM

Сделката ще позволи на MasterCard да ускори употребата на мобилни портфейли и разплащателни услуги

Сделката ще позволи на MasterCard да ускори употребата на мобилни портфейли и разплащателни услуги в цял свят

MasterCard води преговори за придобиване на C-SAM – доставчик на услуги за мобилни транзакции, стана ясно на започналия днес Световен мобилен конгрес в Барселона (MWC 2014).

Сделката ще позволи на MasterCard да ускори развитието и употребата на мобилни портфейли и разплащателни услуги в цял свят, вкл. на своята дигитална услуга MasterPass. Двете компании имат глобално стратегическо партньорство от декември 2012 г., а освен това MasterCard е миноритарен собственик в C-SAM.

Платформата на C-SAM поддържа специфични потребителски оферти, програми за лоялност, банкиране, възможности за плащане на сметки и сигурни нефинансови транзакции. Опитът на C-SAM в разработката на мобилни платформи ще подпомогне работата на MasterCard с финансовите институции при предлагане на иновативни решения.

Потребителите ще могат да използват MasterPass както в магазина, така и в интернет чрез различни комуникационни технологии, вкл. NFC, QR/баркодове и финализиране на покупки от разстояние.

Параметрите на споразумението не бяха разкрити. Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните органи и се очаква да бъде финализирана през първото тримесечие на тази година.

Коментар