MWC 2014: Sony показа водоустойчив Xperia Z2 Tablet

Xperia Z2 Tablet се очаква на световния пазар през март в два цвята – черен и бял

Xperia Z2 Tablet се очаква на световния пазар през март в два цвята – черен и бял

Японският гигант Sony показа най-тънкия и най-лек водоустойчив таблет в света. Моделът Xperia Z2 Tablet е първият с екран Live Colour LED, както и с други уникални характеристики като вградена цифрова технология за премахване на шум при слушане на аудио.

Устройството стъпва на четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с тактова честота 2,3 GHz (Krait) и графична система Adreno 330, допълнени с 3GB RAM и до 16 GB флаш памет, която може да се разширява с microSD карти до 64 GB. Екранът с диагонал 10,1 инча поддържа резолюция Full HD и използва технологии от телевизорите Bravia.

Голямата литиево-полимерна батерия с капацитет 6000mAh осигурява 10 часа мултимедия и над 100 часа възпроизвеждане на музика, без необходимост от презареждане. В допълнение, технология Qualcomm QuickCharge прави зареждането на таблета много по-бързо (с до 75%, твърди Sony).

Xperia Z2 Tablet e най-тънкият и най-лек водоустойчив таблет в света

Xperia Z2 Tablet e най-тънкият и най-лек водоустойчив таблет в света

Xperia Z2 Tablet разполага с основна 8,1-мегапикселова камера със сензор „Еxmor RS for mobile” за HD снимки и видео клипове. Налична е също 2,2-мегапикселова предна камера за HD чат. Устройството тежи 426 грама във вариант с Wi-Fi и с 3 грама повече в LTE/3G вариант, а дебелината му е само 6,4 мм.

Таблетът може да се превърне в лаптоп с помощта на Bluetooth клавиатура и стойка-калъф. Включеният OfficeSuite Pro 7 позволява преглеждане, редактиране и споделяне на оригинални Microsoft Office файлове.

Xperia Z2 Tablet се очаква на световния пазар през март в два цвята – черен и бял. Цевната на таблета все още не е обявена от Sony. Сред допълнителните аксесоари е наличен контролер, който позволява използване на Xperia Z2 Tablet като геймърска конзола за PlayStation забавления.

Коментари по темата: „MWC 2014: Sony показа водоустойчив Xperia Z2 Tablet”

добавете коментар...

  1. sava

    SONY IS THE BEST!!@@!@@!!!!>????!!!

Коментар