eCommera, с развоен център у нас, привлече $41 млн.

Инвестицията ще стимулира разрастването на компанията във всички локации, вкл. и в България, коментира Слави Славов

Инвестицията ще стимулира разрастването на eCommera във всички локации, вкл. и в България, коментира Слави Славов

Софтуерната компания eCommera, която има развоен център в София, привлече инвестиция в размер на 41 милиона долара.

Средствата са част от т.нар. трети рунд на инвестиции и са едни от най-големите в своята категория. Инвеститори са Dawn Capital, West Coast Capital, Frog Capital, ePlanet Capital, WPP и новият партньор Wti.

eCommera разработва софтуер за електронна търговия, който улеснява вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства.

Привлечените средства ще бъдат използвани за глобално разрастване на компанията, вкл. в България, и за разработка на следващо поколение интелигентни решения, специално за ритейл пазара. Инвеститорите виждат бъдещето на $15-трилионния пазар в решения, които комбинират аналитичните услуги в големите масиви от данни със софтуер, работещ едновременно онлайн, на мобилни устройства и като инсталация на ниво операции.

В последните години eCommera се развива бързо, а екипът у нас, който е най-големият за компанията, има съществен принос за това. „Инвестицията ще стимулира разрастването на компанията във всички локации, вкл. и в България”, коментира Слави Славов, мениджър на eCommera за България.

eCommera откри офис в София през 2007 г. и към момента в него работят повече от 150 софтуерни специалисти. Тук са позиционирани водещите екипи на компанията, отговорни за разработката и тестването на ключови решения на eCommerа.

Коментар