Удължиха антимонополния надзор на Microsoft

Федералният съд на САЩ удължи антимонополния надзор за действията на Microsoft с две години, до 12 ноември 2009 година. Надзорът трябваше да приключи на 12 ноември миналата година, но софтуерната компания не е предоставила необходимата техническа документация на получателите на лицензи за нейните продукти, предава Ройтерс.
Решението на съда е компромисно, тъй като ищците настояват срокът за надзор да бъде удължен до 2012 година. Все пак съдът прави уговорката, че решението за 2009 година не е окончателно и срокът може да бъде продължен.
Надзорът се извършва чрез комисия от трима души, които имат пълен достъп до изходния код на програмите на Microsoft, както и до записите и системите на компанията.
През 2002 година Microsoft беше заподозряна в злоупотреба с доминиращо положение на пазара, заради интеграцията на браузъра Internet Explorer в операционната система Windows. Настоящото решение на съда е част от антимонополните действия, предприети срещу софтуерния гигант.

по темата: „Удължиха антимонополния надзор на Microsoft”

добавете коментар...

  1. vorbis

    Федералният съд на США

    Това май е взето от руски източник (без да има препратка към него, защото доколкото си спомням США на руски означава САЩ.

    Айде със здраве на журналята!

Коментар