Huawei MediaPad X1 – LTE фаблет с Full HD резолюция

Huawei MediaPad X1 стъпва на четириядрен процесор Kirin 910 с тактова честота 1,6 GHz и работи под управление на Android 4.2 Jelly Bean

Huawei MediaPad X1 стъпва на четириядрен процесор Kirin 910 с тактова честота 1,6 GHz и работи под управление на Android 4.2 Jelly Bean

Китайският производител Huawei показа на Световния мобилен конгрес (MWC 2014) в Барселона един от най-тънките фаблети. Моделът MediaPad X1 има 7-инчов екран и поддържа работа в LTE мрежи. Устройството има алуминиев корпус и обединява функциите на смартфон и таблет. С тегло от 239 грама и дебелина от 7,18 мм, MediaPad X1 може да използва само с една ръка.

Сензорният 10-точков LTPS дисплей има резолюция Full HD (1200×1920 пиксела) и се отличава със съотношение екран-тяло 80%. Технологията CABC (content adaptive brightness control) поддържа яркост от 515 нита за ясна картина и под пряка слънчева светлина.

Huawei MediaPad X1 стъпва на четириядрен процесор Kirin 910 с тактова честота 1,6 GHz и работи под управление на Android 4.2 Jelly Bean. Батерията с капацитет 5000 mAh батерия осигурява 21 дни в режим на изчакване, повече от пет дни постоянно сърфиране в интернет или гледане на видео и може да зарежда и други мобилни устройства със своята функция за обратно зареждане.

Фаблетът прави качествени снимки, благодарение на 13MP задна камера Sony Exmor R BSI, която има лещи с пет пластични елемента (5Р), функция за панорамно заснемане и технология Imagesmart за автоматично разпознаване на изображения. 5-мегапикселовата предна камера има лещи с четири пластични елемента (4Р), функция с 10 нива за автоматично разпознаване на лица и гласово активиране на заснемането.

Huawei MediaPad X1 ще бъде наличен в цветове черно, бяло, шампанско и бледорозово на пазара в Западна Европа от март 2014 г. на препоръчителна цена от 399 евро. Ще се предлага и аксесоар Smart Cover с магнитно закопчаване, който предпазва фаблета от износване. Не се съобщава дали устройството ще се появи на източноевропейските пазари.

Huawei MediaPad M1 се очаква на пазара в Европа през първото тримесечие на цена от 299 евро

Huawei MediaPad M1 се очаква на пазара в Европа през първото тримесечие на цена от 299 евро

В цяла Европа обаче ще се продава Huawei MediaPad M1. Това е 8-инчов таблет с резолюция HD 800×1280, подобрено качество на звука и четириядрен процесор с тактова честота на 1,6 GHz. Батерията с капацитет 4800 mAh поддържа 8-часово гледане на видео.

Huawei MediaPad M1 е дебел 7,9 мм и тежи 239 грама. Разполага с 1-мегапикселова предна камера и 5-мегапикселова задна камера с автофокус. Устройството поддържа LTE Cat4 със скорост до 150 Mbps, включва Wi-Fi рутер и интуитивен интерфейс Emotion UI 2.0. Очаква се на пазара в Европа през първото тримесечие на цена от 299 евро в цветове черно и бяло.

Коментари по темата: „Huawei MediaPad X1 – LTE фаблет с Full HD резолюция”

добавете коментар...

  1. Мария

    Не знам колко лева е но много ми хареса точно за мен

Коментар