MWC 2014: Премиера на флагмана BlackBerry Q20

BlackBerry Q20 има 3,5-инчов капацитивен тъчскрийн, който е най-големият сред устройствата с операционна система BlackBerry 10 и физическа QWERTY клавиатура

BlackBerry Q20 има 3,5-инчов капацитивен тъчскрийн, който е най-големият сред устройствата с операционна система BlackBerry 10 и физическа QWERTY клавиатура

Канадската компания BlackBerry представи новия си флагман при смартфоните Q20 по време на Световния мобилен конгрес в Барселона – MWC 2014. Устройството стъпва на традиционния за BlackBerry дизайн с QWERTY клавиатура, но предлага подобрени характеристики спрямо своя предшественик Q10.

BlackBerry Q20 има 3,5-инчов капацитивен тъчскрийн, който е най-големият сред устройствата с операционна система BlackBerry 10 и физическа QWERTY клавиатура. Q20 предлага класическите Menu, Back, Send и End бутони и интегриран тракпад, които позволяват по-ефективна навигация и по-лесно управление на смартфона с една ръка.

Лошата новина за феновете на BlackBerry е, че Q20 ще излезе на пазара не по-рано от втората половина на годината и най-вероятно към края й, съобщи новият CEO на компанията – Джон Чен. Повече подробности за параметрите на модела не бяха огласени от BlackBerry. Джон Чен обаче подчерта присъствието на физическа клавиатура QWERTY – функционалност, с която бизнес потребителите са свикнали и ценят в BlackBerry.

По-рано през деня компанията показа и първия си смартфон, резултат от партньорството с тайванския производител Foxconn. Това е моделът Z3, който е най-достъпното BlackBerry 10 устройство до момента и ще излезе на пазара през април.

Коментар