AMD FirePro R5000 осигурява облачна 3D обработка

AMD FirePro R5000 GPU осигурява истинска 3D, многомониторна настолна работа по стандартни IP мрежи

AMD FirePro R5000 GPU осигурява истинска 3D, многомониторна настолна работа по стандартни IP мрежи

AMD обяви, че отдалеченото графично решение FirePro R5000 е напълно тествано и сертифицирано за софтуерните пакети на Autodesk, Bentley, Dassault Systemes и Siemens PLM.

AMD FirePro R5000 обединява професионален графичен процесор (GPU) и хост процесор Teradici TERA2240 PCoIP в еднослотова PCI Express 3.0 карта. Решението може да се ползва отдалечено (в облака) при работа с приложения от водещите производители на CAD/CAE/CAM софтуер.

„С отдалечената графика AMD FirePro R5000 даваме възможност на професионалистите – дизайнери и инженери – да работят ефективно и по-продуктивно в облачна среда”, коментира Дейвид Къмингс, старши директор и управител на поделението за професионална графика в AMD.

Мобилните потребители могат да ползват Teradici PCoIP Software Clients и Zero Clients от отдалечена работна станция за достъп до висока производителност в предприятието.

AMD FirePro R5000 GPU осигурява истинска 3D, многомониторна настолна работа по стандартни IP мрежи с доказана технология на пренос и компресия на данните. Поддържа работа с до 4 отдалечени отдалечени дисплеи с резолюция 1920×1200 на потребител със съвместимо „zero client” устройство, или с пуснатия наскоро софтуерен клиент от Teradici.

Изчислителната среда е защитена, с криптиран пренос на данни и предаване само на пиксели между AMD FirePro R5000 и нулевия клиент на всяко потребителско бюро. Решението е тествано и сертифицирано също за използване с HP t310 Zero Client, HP Z420 и Z620 станции.

Коментар