Windows 8.1 Update 1 излиза на 8 април

Windows 8.1 Update 1 ще подобри значително работата с клавиатура и мишка

Windows 8.1 Update 1 ще подобри значително работата с клавиатура и мишка

Microsoft ще пусне голямото обновление Windows 8.1 Update 1 на 8 април, твърди в блога си известният журналист Пол Турот. Седмица преди това ъпдейтът ще стане достъпен за членовете на мрежата MSDN.

Пускането на Windows 8.1 Update 1 ще съвпадне с изтичане на срока за поддръжка на 12-годишната операционна система Windows XP.

Първоначално, обновлението на Windows 8.1 беше планирано за март, но явно Microsoft го е изместила за по-късна дата. Информацията на Пол Турот обаче не е потвърдена официално от компанията.

От няколко месеца Microsoft всячески се опитва да накара потребителите да преминат към по-нова ОС, в частност Windows 8.1, за да избегнат рискове със сигурността.

Windows 8.1 Update 1 ще подобри значително работата с клавиатура и мишка за потребители, които не ползват сензорен интерфейс. Очаква се също така обновената ОС да предложи възможност за пускане на Metro приложения от системната лента на десктопа.

В допълнение, новата ОС ще намали системните изисквания към хардуера. Твърди се, че Windows 8.1 Update 1 ще може да работи на устройства със само 1 GB оперативна памет и 16 GB свободно дисково пространство. По този начин Microsoft ще стимулира пускането на пазара на по-достъпни Windows 8.1 компютри и таблети.

Коментар