Задава се ИТ търг във финансово министерство

Централното звено за финансиране и договаряне към МФ публикува предварително обявление за обществена поръчка за избор на разработчик на единна ИТ архитектура. Обявлението визира по-нататъшно разработване и внедряване на информационната система за финансово управление (ИСФУ) по проект на ФАР.
Предвижда се разработване на пълен модел на процесите за финансово управление, като част от институционалната архитектура (Enterprise Architecture) на Министерство на финансите. Изпълнителят ще бъда ангажиран с обучение на персонал, при необходимост.
Сред целите на проекта е и разработката на интерфейси и интеграция на информационната система за финансово управление с други системи в МФ. Ще се изисква също актуализация и настройка на модули на ИСФУ за нуждите на МФ при работа със Структурните фондове и Кохезионния фонд.
Предварително обявената обществена поръчка е свързана с проект на програма ФАР за укрепване на институционалния капацитет на МФ. Сроковете за подаване на документи за участие, както и прогнозната стойност на ИТ търга все още не са публикувани.

Коментар