Mercedes ще общува с Android смартфони

Немският автомобилен гигант Daimler AG, притежател на марката Mercedes-Benz, планира да интегрира Android смартфони с бордовата си система.

В секцията за свободни работни места на Daimler AG е публикувана обява за инженер-програмист за проекта Google Projected Mode, в рамките на който ще бъде обезпечена интеграцията на Android смартфони със системите на Mercedes-Benz.

Не се съобщават подробности за новата технология, но вероятно става въпрос за взаимодействие на смартфона с автомобилната електроника.

Информационно-развлекателната система ще може да се включва към Android устройства, позволявайки на водача да разговаря, обменя съобщения, навигира и пуска музика.

Управлението на телефонните функции ще става от екрана на мултимедиен комплекс или с помощта на гласови команди, подобно на автомобилните системи, които Apple предлага.

По-рано тази година Google създаде отворен автомобилен алианс, който ще разработва и налага автомобилни системи на платформа Android. В него се включиха компании като Audi, General Motors, Honda Motor и Hyundai, самата Google и разработчика на мобилни и графични процесори Nvidia.

Миналата седмица пък Apple обяви, че си сътрудници с Daimler AG за внедряване на новия интерфейс CarPlay в колите на автомобилния гигант.

Коментар