Apple TV се превръща в сериозен бизнес

През 2013 г. Apple е продала около 10 милиона ТВ приставки спрямо 5 милиона през 2012

През 2013 г. Apple е продала около 10 милиона ТВ приставки

Apple TV вече не е само хоби за ИТ гиганта от Купертино. Телевизионната приставка се превръща в сериозен бизнес, който генерира приходи от $1 милиард годишно.

На събрание на акционерите миналата седмица Apple е изнесла данни, според които ТВ приставката е най-бързо растящият хардуерен продукт на компанията. Приходите от продажби на Apple TV през 2013 г. възлизат на 1 млрд. долара.

Преди две години Тим Кук заяви, че Apple TV е хоби за компанията, но очевидно днес хобито се е превърнало в доходоносен бизнес. Още през юли 2012 г. продажбите на Apple TV нараснаха със 170%, в сравнение със същия месец на предходната година, припомня slashgear.com.

През 2013 г. Apple е продала около 10 милиона ТВ приставки спрямо 5 милиона през 2012. Като цяло, от пускане на устройството на пазара досега са продадени 28 милиона броя.

Междувременно, Apple предприе кампания за стимулиране на продажбите на Apple TV. Компанията ще дава безплатна карта за iTunes с номинал 25 долара при покупка на ТВ приставка, което породи слухове за предстояща поява на нова Apple TV.

Очаква се следващият модел на Apple TV да внесе подобрения в хардуера и софтуера. Новата версия ще предложи функции за игри, наред с разширени възможности за достъп до съдържание.

Коментар