Verizon мигрира 80 000 РС от Windows XP към версия 7

В момента Windows XP е инсталирана на 29% от компютрите в света

В момента Windows XP е инсталирана на 29% от компютрите в света, а поддръжката й изтича на 8 април

С изтичане на срока за поддръжка на Windows XP все повече компании са изправени пред нелеката задача да мигрират към по-нова операционна система, за да не изложат информационните си системи на риск след 8 април.

Британската ИТ фирма 1Е твърди пред PC Pro, че е способна да мигрира 30 хиляди Windows XP машини към по-нова Windows  версия в рамките на само един месец.

В частност, тя помага на оператора Verizon от САЩ да ъпгрейдва 80 000 компютъра от Windows XP до Windows 7, като в рамките на 30 дни мигрира по 30 000 системи.

Цялата операция отнема няколко месеца, като за целта британската компания използва инструменти за миграция, пригодени специално за мащабни ъпгрейди.

Автоматизацията е 100%. В противен случай, дори ако е 80% или 90%, ще трябва да се изпращат хора на място до всяко бюро, което в мащабите на 80 000 машини е огромен разход на време и човешки ресурси, оценяван на 10 милиона долара.

В момента Windows XP е инсталирана на 29% от компютрите в света. От 8 март Microsoft ще започне да пуска на тези компютри уведомления, че поддръжката на Windows XP изтича на 8 април. След тази дата компанията ще престане да обновява сигурността и да затваря уязвимости.

Коментари по темата: „Verizon мигрира 80 000 РС от Windows XP към версия 7”

добавете коментар...

  1. sda

    win7… или 9(дано поумнеят)… тази порнография с 8 няма да я бъде… има хора, които всъщтност “работят” с windows и, това с мазането по екраните с пръсти им е все едно си вадят червата!

Коментар