Skype стана функция на Outlook.com

Skype вече е достъпен директно от Outlook.com чрез инсталиране като плъгин

Skype вече е достъпен директно от Outlook.com чрез инсталиране като плъгин

Skype за Outlook.com вече е достъпен по целия свят. Новата функция позволява на чат с приятели директно от пощенската си кутия, без инсталиране на VoIP клиент  и излизане от имейл акаунта.

Новият плъгин идва с поддръжка на браузър Apple Safari, така че потребители на платформи Windows и Mac OS X могат да общуват без проблеми помежду си.

Microsoft е добавила също така поддръжка на HD видео разговори за РС потребители – двете страни трябва да имат HD екрани, уеб камери и широколентова интернет връзка, за да се възползват от тази функция. Финалният Skype за Outlook.com коригира всички открити досега проблеми, дори при едновременно използване на плъгина и самостоятелната десктоп версия на VoIP приложението.

Услугата Skype за Outlook.com вероятно ще допадне на много потребители, особено на тези, които използват постоянно Skype на своите компютри, вкл. Windows PC и Mac. Функцията подобрява видео чата без да изисква даунлоуд на VoIP клиент и дава известно предимство на Outlook.com спрямо конкурентни продукти, при които липсва подобна функционалност.

Коментар