Laplink улеснява мигрирането от Windows XP

PCmover Express улеснява мигрирането от Windows XP към по-нова ОС

PCmover Express улеснява мигрирането от Windows XP към по-нова ОС

Microsoft и Laplink Software лансират приложение PCmover Express, което автоматизира процеса на пренасяне на данни, програми и настройки от Windows XP в по-съвременна операционна система – Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1.

PCmover Express излиза само месец преди Microsoft да прекрати поддръжката на Windows XP. Компанията всячески се опитва да накара потребителите да мигрират към по-нова ОС с аргумента, че системите им ще станат несигурни след 8 април.

Инструментът PCmover Express скоро ще стане достъпен за сваляне от сайта WindowsXP.com. Програмата ще се предлага както безплатно, така и като платена Pro версия с разширена функционалност на различни езици.

След 8 април Microsoft няма да пуска обновления на сигурността и да затваря открити уязвимости в Windows XP. Потребителите на 12-годишната ОС ще трябва да разчитат само на решенията на външни антивирусни разработчици.

Близо 30% от компютрите в света продължават да работят под управление на Windows XP. Много потребители вече мигрират към Windows 7, по-малък брой избират Windows 8, а някои разглеждат безплатни алтернативи като Ubuntu.

Коментар