Стив Балмър призна за грешки в управлението си

Балмър смята, че ако една компания иска да наложи своята визия на пазара, тя трябва да доставя и хардуер, и софтуер

Стив Балмър смята, че ако една компания иска да наложи своята визия на пазара, тя трябва да е в състояние да доставя и хардуер, и софтуер

Стив Балмър вече не е главен изпълнителен директор на Microsoft, но остава в светлината на прожекторите с интересни коментари за решенията, които е вземал начело на софтуерния гигант.

На дискусия в Оксфордския университет бившият CEO призна за грешки по време на управлението си. Ако можеше да започне работата си като шеф на Microsoft отначало, Стив Балмър би инвестирал повече в бизнеса със смартфони.

Балмър смята, че ако една компания иска да наложи своята визия на пазара, тя трябва да доставя и хардуер, и софтуер, предава думите му британският The Telegraph.

Стив Балмър е наясно, че Microsoft няма шанс да оглави пазара на таблети през следващите години, но той уверява, че компанията ще продължи да инвестира в този сегмент. В близките месеци се очакват нови попълнения в семейството таблети Surface.

Говори се, че Microsoft работи по 8-инчов таблет Surface Mini, който ще конкурира iPad и Nexus 7. Устройството ще работи под управление на Windows 8.1, най-вероятно в RT версия, и ще предостави Wi-Fi и USB 3.0.

Софтуерният гигант планира да добави и LTE поддръжка в таблетите си. Surface с LTE премина сертифициране във FCC и се очаква на пазара в близките месеци. Засега обаче Microsoft пази в тайна подробностите за новите устройства.

Коментар