Ubuntu смартфоните ще струват 200-400 долара

Смартфоните с Ubuntu се позиционират в средната ценова категория

Смартфоните с Ubuntu се позиционират в средната ценова категория

Известни са цените на първите смартфони с операционна система Ubuntu. Подобни устройства ще струват от 200 до 400 долара, стана ясно на изложението CeBIT 2014, което се провежда в Хановер, Германия.

Марк Шатълуорт, основател на Canonical, обяви, че смартфоните с Ubuntu се позиционират в средната ценова категория, в частност в горния край на сегмента. Това означава цени от 200 до 400 долара, без договор към телеком оператор.

Тези нови устройства няма да се налагат като алтернатива на iPhone. Според Шьтълуорт, потребителите на iPhone имат емоционална връзка с Apple, а айфоните са в друга ценова категория – iPhone 5S, например, струва от 649 до 849 долара без привързване към оператор, в зависимост от обема на оперативната памет.

Партньори на Canonical в проекта за Ubuntu смартфони са китайската компания Meizu и испанската BQ Mobile. Двете ще продават устройствата чрез собствените си интернет магазини, както и през сайта Ubuntu.com.

Проектът се поддържа също от телеком операторите Vodafone, EE, T-Mobile USA, Three Group, Deutsche Telekom, Verizon, Telstra и Portugal Telecom. Продажбите на първите Ubuntu смартфони ще започнат през настоящата година, но не се уточнява точно кога.

Коментари по темата: „Ubuntu смартфоните ще струват 200-400 долара”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Хубаво ама имат още много неща до пълното реализиране на идеята за универсална операционна система и за мобилни и за настолни компютри.

  2. Драгомир

    Няма за конкурират iPhone, но пък ще конкурират TelePhone 🙂 .

  3. Tech master

    Вероятно новият хит сред смартфоните.

Коментар