Microsoft вече дава безплатно Windows Phone

Ходът на Microsoft с безплатна платформа Windows Phone цели да конкурира Android

Ходът на Microsoft с безплатна платформа Windows Phone е насочен срещу Android

Слуховете, че Microsoft ще предложи безплатно операционната система Windows Phone, се потвърждават.

Според публикация на The Times of India, първи партньори на Редмънт в това начинание са компаниите Karbonn и Lava, известна с търговската марка Xolo.

И двете фирми пускат напоследък евтини смартфони под управление на Android. Ходът на Microsoft с безплатна платформа Windows Phone цели да конкурира именно Android.

По-рано се появиха информации, че Microsoft подготвя сътрудничество с HTC, в рамките на което тайванският производител ще получава безплатно Windows Phone. В частност, ставаше въпрос за устройства, при които потребителите ще могат да избират операционната система.

По същия модел се очаква да работи Karbonn  – компанията ще предложи смартфони с две предварително инсталирани операционни системи. Източник на приходи за Microsoft в този случай ще бъдат приложенията за Windows Phone от онлайн магазина на компанията.

В момента Microsoft получава между 5 и 15 долара от всеки смартфон под управление на Windows Phone. Ако бизнес моделът с Karbonn и Lava проработи, може да се очаква и други компании да го приложат.

Коментар