AOL Active Security Monitor диагностицира за вируси РС-то

AOL ActiveSecurityMonitor е безплатна софтуерна програма, която позволява на потребителите да определят степента на уязвимост на техните персонални компютри към вируси, шпионски софтуери други заплахи, както и да научат какви мерки да предприемат, за да подобрят защитата си.
Ако в домашната мрежа има повече от един компютъра, AOL ActiveSecurityMonitor може да се използва за проверка на защитния статус на цялата домашна мрежа. Програмата следи непрекъснато компютъра и дава общ поглед върху сигурността на РС-то и домашната мрежа. Не се изисква членство в AOL и няма други ограничения.
Чрез оценка на състоянието на главните компоненти, необходими за поддържане на безопасността на персоналния компютър и домашната мрежа, като антивирусен софтуер, софтуер срещу шпионски програми, защитна стена, безжична сигурност, операционна система и браузър, програмата определя рейтинг на сигурността. За всяка открита уязвимост AOL ActiveSecurityMonitor предлага бързо отстраняване и препоръки за безопасна работа.
Много полезни са вградените съвети, линкове и обяснения на различните методи за подобрение. В повечето случаи AOL ActiveSecurityMonitor ще предостави стъпка по стъпка инструкции за затваряне на дупките в сигурността, ако кликнете върху табулатора Improve Score след идентифициране на проблемите.
Трябва да се отбележи, че прозорецът Help се отваря само в IE и че пренебрегването на настройките на IE може да намали рейтинга на сигурността. Въпреки това, ако търсите безплатна програма, която да ви помогне да държите под око основните настройки на сигурността, ActiveSecurityMonitor е добра възможност.
Официална страница: http://daol.aol.com/software/
Даунлоад: http://safety.aol.com/isc/ActiveSecurity/

Коментар