Kingston поставя 16GB в SDHC карта

Нова 16-гигабайтова флаш карта от компанията Kingston дава на потребителите повече пространство за данните и по-висока скорост. Поредното постижение допълва линията SD карти с висока плътност, която до момента включваше 4- и 8-гигабайтови SDHC модули.
Дигиталните камери с висока резолюция и все по-популярните HD-видео камкордери изискват памети с висок капацитет и по-бързи скорости на трансфер за увеличаване на общата производителност на записващите устройства, посочват от Kingston. Новата 16GB карта от Клас 4 SDHC отговаря именно на нуждите за повече производителност и капацитет.
Дори с днешните записващи устройства с висока резолюция, една 16GB карта памет може да съхранява хиляди снимки и часове HD видео. Новият модул би побрал над 7 500 снимки (направени с 6MP камера) и над 4 часа видео (при 6Mbps HD Extended запис), коментират от компанията.
SDHC паметите на Kingston се предлагат в 3 различни скоростни класове (2, 4 и 6), като цифрата за всеки клас показва минималния поддържан трансфер на данни. Например, SDHC карта от Клас 2 гарантира пренос на данни с 2 мегабайта в секунда, докато продукт от Клас 6 ще даде минимум 6 МВ/сек. Тези модули са подходящо решение за днешните SDHC-съвместими устройства, които работят с MPEG-2, MPEG-4 или други алгоритми за видео-компресия с високо качество за HD и DVD видео.
От официалния дистрибутор АСБИС България съобщават, че новите флаш-карти са достъпни в дистрибуторския канал и могат да се поръчват у нас. Фамилията SDHC продукти на Kingston идват с доживотна гаранция и 24/7 техническа поддръжка.

Коментар