Продажбите на Windows 7 се удвоиха през януари

Изборът на Windows 7 за преход от Windows XP не е изненадващ, предвид факта, че интерфейсът на Windows 8 е коренно различен

Изборът на Windows 7 за преход от Windows XP не е изненадващ, предвид факта, че интерфейсът на Windows 8 е коренно различен

Windows 7 се продава като топъл хляб напоследък. Явлението е резултат от прехода на потребители на Windows XP към по-нова операционна система, предвид изтичащата на 8 април 2014 г. поддръжка на 13-годишната платформа.

По данни на The Channel, през януари потребители от цял свят са купили 11 042 копия на Windows 7 от eBay, което е двоен ръст спрямо юни 2013 г. (5661 копия). Това означава продажби на Windows 7 в размер на $774 773 за първия месец на 2014 г., в сравнение с $409 871 седем месеца по-рано, през най-големия онлайн аукцион в света.

Изборът на Windows 7 за преход от Windows XP не е изненадващ, предвид факта, че интерфейсът на Windows 8 е коренно различен, вкл. без удобния Start бутон и с нов Metro UI, който е по-подходящ за тъч екрани.

Около 29% от компютрите в света работят под управление на Windows XP. Това означава, че преходът към нова ОС няма да приключи до 8 април и много потребители ще продължат да работят на Windows XP с известен риск за сигурността.

Коментари по темата: „Продажбите на Windows 7 се удвоиха през януари”

добавете коментар...

  1. ГелеРод

    Ми аз джама го пускам само във виртуална машина (VirtualBox под Xubuntu или Kubuntu Linux) обикновено с изключена мрежа, така, че ЦРУ да е офлайн. Иначе си бачкам под Linux и съм много щастлив – интерфейса ми е като в XP.

  2. Saevar

    а, имало още дето си купували прозореца …. незнаех, след изказването на Бил Гейтс относно Сноудън мисля че доста хора просто ще си го дръпнат от торентите… 🙂

Коментар