Ерик Шмид: Грешка е да се отрича висшето образование

Не е тайна, че много от преуспелите бизнесмени в технологичната индустрия никога не са учили в колеж или са избрали да прекъснат образованието си, за да изградят своите империи. Това обаче не означава, че всеки трябва да постъпва по този начин, за да стане богат.

„Различни хора изказват твърдения, че висшето образование не е най-доброто използване на времето ни. Те просто грешат”, каза председателят на Google Ерик Шмид по време на конференцията SXSW, на която представи книгата си “Новата дигитална ера”.

Противниците на висшето образование изтъкват аргумента, че кредитите за колежи поставят децата в дългове, преди да са започнали живота си, и че всичко е измама.

Икономическата възвращаемост от висшето образование през целия живот обаче носи значително по-голяма печалба, твърди Шмид, цитиран от TechCrunch.com.

По неговите думи, независимо какви са приоритетите на младите хора – пари, култура, творчество или забавление, те трябва да учат в колеж. „Отидете в колеж. Не мога да бъда по-ясен”, заключава Ерик Шмид.

Коментар