VMware пусна софтуерно Virtual SAN решение

VMware Virtual SAN е вградено в ядрото на VMware vSphere и осигурява нов тип съхранение на данни

VMware Virtual SAN е вградено в ядрото на VMware vSphere

Лидерът във виртуализацията VMware пусна първото си софтуер–базирано решение за съхранение на данни – VMware Virtual SAN. То е вградено в ядрото на VMware vSphere и осигурява нов тип съхранение на данни, интегрирано с хипервайзора.

Софтуерното решение създава абстрактни образи на вътрешните магнитни дискове и флаш устройствата на стандартните x86 сървъри и ги организира в споделени масиви от ресурси с определени локации. Така потребителите получават високопроизводителен и надежден център за съхранение на данни за виртуални машини.

Данните за производителност от вътрешните тестове на VMware Virtual SAN показват 2 милиона входящи/изходящи операции за секунда (IOPS) в режим на четене при 32-точков клъстер и 640,000 IOPS в смесен режим на работа при 32-точков клъстер.

„Това е уникално решение, с което VMware променя самия подход към съхранението на данни в наши дни”, коментира Джон Джилмартин, вицепрезидент и генерален мениджър на отдела SDDC Suite във VMware.

VMware Virtual SAN подходящо за използване в центрове за резервиране и възстановяване на данни, в среди за разработка и тестване на приложения, както и при наличие на инфраструктури с настолни операционни системи, хоствани във виртуални машини на централизиран сървър.

Коментар