Microsoft ще тегли заем да си купи Yahoo

За първи път в своята история Microsoft ще тегли заем. Компанията ще прибегне до този ход, за да си осигури необходимите пари в кеш за покупката на Yahoo, предадоха световните медии, като се позовават на информация от Ройтерс.
Новината идва от финансовият директор на Microsoft Крис Лидел, който е заявил, че компанията ще финансира част от кешовата половина на сделката със заем, вместо да пресуши резерва си от налични пари.
Както е известно, в края на миналата седмица Microsoft публично оповести офертата си към Yahoo за 44,6 милиарда долара, половината от които в кеш, а останалите – в акции. От Редмънт са готови да платят по 31 долара за акция на Yahoo.
Microsoft разгласи шумно офертата си към интернет компанията, надявайки се по този начин да окаже натиск върху борда на директорите чрез дребните акционери. Предишните преговори за поглъщане на Yahoo от софт гиганта бяха внезапно прекратени от страна на интернет компанията, припомнят анализатори.
Не е изключено и настоящото изявление да е част от игричките около сделката и сигнал, че Microsoft няма намерение на вдига офертата за своята отдавна бленувана цел – Yahoo, чрез която Редмънт вижда шанс да “удари” Google.

Коментар