Лансират сигурно решение за публичните сайтове

Има техническо средство, което дава максимална гаранция за достъп до публичните сайтове, заяви Весела Разсолкова, мениджър продажби в Парафлоу Комуникейшънс, по повод вчерашния срив на системата за записване в детските градини. Решението е особено подходящо за сайтове, при които се очакват пикови моменти на едновременен достъп от хиляди потребители, се посочва в публикация на компанията в IT in the Press.

Глобални организации от ранга на Гугъл и Мерил Линч използват Citrix NetScaler на Citrix Systems за най-критичните си уеб приложения. На практика 75% от потребителите на интернет в света го използват, добави Разсолкова.

Citrix NetScaler осигурява висока скорост за достъп до уеб приложенията при голямо натоварване и значително подобрява сигурността на информацията. Чрез NetScaler се постига 5 пъти увеличение на скоростта, намаляват се разходите за управление на трафика и за обслужване на центровете за съхранение на данни.

Решението успешно е внедрено в над 7000 глобални организации в света, сред които правителствени и обществени институции, индустриални и финансови корпорации.

Citrix NetScaler не е недостъпно като цена решение за публичните и обществените организации в България, смята Разсолкова. Политиката на Citrix Systems предвижда до 40% ценова отстъпка за държавни и местни администрации, както и за нестопански организации – училища, партии и др.

Коментар