Белият дом тества смартфони от Samsung и LG

BlackBerry може да загуби престижен клиент като Белия дом

BlackBerry може да загуби престижен клиент като Белия дом

Белият дом разглежда възможността за използване на смартфони от Samsung и LG вместо канадските BlackBerry, твърди Уол Стрийт Джърнъл.

Възможно е корейските устройства да станат основни в президентската администрация, а също така и в министерството на отбраната.

BlackBerry се намира в сложна ситуация в момента. Преходът към новата платформа и самите смартфони Z10 и Q10 не оправдаха надеждите на производителя.

Единственият сегмент, където позициите на BlackBerry все още са стабилни, е корпоративният, вкл. правителствените организации. Изглежда обаче канадската компания може да загуби клиенти и в тези ключови за оцеляването й сегменти.

Миналия месец BackBerry представи новия си смартфон Z3, разработен съвместно с Foxconn. Цената на устройството е под $200, като компанията разчита на него да раздвижи продажбите.

Наскоро главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен е посетил Белия дом в опит да запази ключовия си клиент. Изненадващо, президентската администрация е игнорирала в тестовете епълския iPhone като алтернатива на BlackBerry.

Коментар