Wiko Wax – първи смартфон с процесор Nvidia Tegra 4i

Характеристиките на Wiko Max го позиционират в категорията на Android смартфоните от среден клас

Характеристиките на Wiko Max го позиционират в категорията на Android смартфоните от среден клас

Френският производител Wiko ще пусне на пазара през април първия смартфон с чипсет Nvidia Tegra 4i. Моделът Wiko WAX ще излезе в редица европейски страни на цена около 200 евро.

Платформата Nvidia Tegra 4i включва четири CPU ядра Cortex-A9 с тактова честота 1,7GHz. Графичният процесор има 60 ядра, за разлика от GPU в Tegra 4, който е със 72 ядра.

Характеристиките на Wiko Max го позиционират в категорията на Android смартфоните от среден клас. В сравнение с предходния Tegra чип обаче, новият Tegra 4i има едно значително подобрение – вградена поддръжка на LTE връзка. Това е първият Nvidia Tegra SoC с подобна функционалност.

Wiko WAX предоставя 4,7-инчов сензорен екран с резолюция 720p и оперативна памет 1GB, която допълва четириядрения процесор. Налични са 4GB вградена флаш памет с възможност за разширение с microSD карти, както и стандартен набор от портове и сензори.

На гърба е разположена 8-мегапикселова камера с възможност за запис на Full HD видео, допълнена с предна 5MP камера за видео разговори. Смартфонът работи под управление на операционна система Android 4.3 Jelly Bean.

Коментар