BlackBerry вярва, че няма да загуби Белия дом

BlackBerry няма да сдаде лесно позициите си в ключов клиент като Белия дом

BlackBerry няма да сдаде лесно позициите си в ключов клиент като Белия дом

Миналата седмица се появиха информации, че Белият дом тества смартфони на Samsung и LG като алтернатива на BlackBerry. Изходът обаче не е предизвестен в полза на корейските производители – напротив, BlackBerry очаква да запази ключовия си клиент, въпреки трудностите, които изпитва напоследък.

Тестовете в Белия дом са все още на много ранен етап и дори администрацията на Барак Обама да се реши на преход към Android платформа, това няма да стане веднага, а ще отнеме дълъг период от време, според анализ на ZDNet.

BlackBerry, от своя страна, няма да сдаде лесно позициите си в Белия дом. В официално изявление канадската компания подчертава факта, че в продължение на повече от десет години BlackBerry обезпечава сигурни комуникации на Белия дом.

„В своята работа правителството на САЩ се нуждае от високо ниво на секретност. Нови технологии се тестват от правителството доста често, но въпреки това то продължава да избира BlackBerry”, посочват от канадския производител.

„Други компании, вкл. Samsung и LG, трябва да изминат дълъг път, преди да постигнат съответствие със строгите изисквания на правителствените органи и високите стандарти”, допълват от BlackBerry.

Засега няма никакви официални индикации накъде клонят предпочитанията на Барак Обама и неговия екип. Несъмнено обаче смяна на мобилната платформа би било сериозно предизвикателство за Белия дом.

Коментари по темата: „BlackBerry вярва, че няма да загуби Белия дом”

добавете коментар...

  1. (черна) къпина в белия дом

    Нищо няма да сменят според мен, но нали трябва да се вижда, че в демократична Америка е отворена опцията за конкурентна платформа. От Блекбъри по-шаренко има, но по-сигурно, измислено за бизнес и РАБОТА в корпоративна и government среда – няма. А в новите им модели с OS BB10, спокойно един смартфон се разделя на две логически части – лична и служебна (enterprise account – BES), и така без да се ограничава употребата, но и без риск за сигурността, може да се ползва за всякакви цели.

Коментар