HTC One M8 идва с метален корпус и обновен интерфейс

HTC One M8 има 5-инчов Full HD (1080p) дисплей и четириядрен процесор Snapdragon 801

HTC One M8 има 5-инчов Full HD (1080p) дисплей и четириядрен процесор Snapdragon 801

HTC One M8, дългоочакваният смартфон на един от пионерите в мобилната индустрия, дебютира вчера с нов потребителски интерфейс и корпус от висококачествен алуминий. Моделът надгражда HTC One M7 с последна версия на софтуера HTC Sense 6 и смарт функции за управление, като се отличава с уникален сивометален цвят.

Нова технология Duo Camera прави професионално изглеждащи снимки с ефекти, а HTC BoomSound гарантира високо качество на звука.

HTC One M8 е „най-зашеметяващият, интуитивен и модерен телефон, който индустрията е виждала досега”, заяви Питър Чоу, изпълнителен директор на HTC.

Моделът предоставя 5-инчов Full HD (1080p) дисплей, като ъглите са стеснени, с по-меки ръбове за по-естествен захват. HTC One M8 стъпва на четириядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота 2,3 GHz и последна версия на операционната система Android 4.4 KitKat.

Интерфейсът HTC Sense 6 е с изцяло променена визия и предлага възможност за персонализиране в цветовете на темите. Тези, които предпочитат чист Android, ще могат да поръчат „HTC One M8 Google Play edition” директно от „Google Play store” в следващите седмици.

HTC One M8 прави пробив в мобилната фотография, като комбинира първия в света смартфон с Duo Camera, която включва HTC UltraPixel модул, двойна светкавица и Full 1080p HD видеозапис. Резултатът е – висококачествени видео и изображения, независимо от осветлението. На предния панел е разположена и 5-мегапикселова широкоъгълна камера за автопортрети.

Технологията Duo Camera разполага със сензор за дълбочина в допълнение на основния HTC UltraPixel модул, което означава, че кадрите съдържат детайлна информация за дълбочината на образа – това позволява добавяне на набор от креативни ефекти.

Функцията UFocus пък позволява на потребителя да променя фокуса на вече създадено изображение, а с Foregrounder обектът от снимката може да се открои чрез промяна във фона или добавянето на допълнителни ефекти.

Чрез Copy & Paste потребителят може да изреже хората от снимката и да ги постави в изцяло ново изображение, а с Dimension Plus – да види снимката от друг ъгъл, като само наклоните дисплея.

Автофокусът на камерата работи при скорост от 300 милисекунди, а когато е необходима допълнителна светлина, интелигентната LED Dual светкавица автоматично избира необходимия цвят и прилага определена осветеност за по-естествен тон на кожата на лицето.

Галерията също е подобрена от дизайнерите на HTC Sense, които включват Image match – визуален дигитален търсач, който интуитивно разпознава и премества в една папка всички снимки, които съдържат един конкретен обект.

HTC One M8 има и интегриран режим Slow Motion за запис на HD видео на забавен кадър с възможност след това потребителят да коригира и забавя записа в частта, в която би желал.

Функцията Motion Launch позволява на потребителя да общува с телефона си, без дори да включва дисплея. Едно движение ще активира устройството, а чрез Auto Answer потребителят може да приема обаждане само с поставяне на телефона до ухото, без да се докосва дисплея.

В допълнение, чрез калъфчето HTC Dot View, което предпазва телефона, потребителят може с двойно почукване да получи информация за времето, новите съобщения, имейли и входящи обаждания, без да се налага да докосва или отваря дисплея.

Технологията Extreme Power Saving Mode увеличава живота на батерията на новия HTC One M8 с 40% спрямо HTC One M7. Смартфонът ще бъде наличен в България от началото на май в три дистинктивни цвята – сиво, сребърно и златно. Цената все още не е обявена.

Коментар