Microsoft и Intelligent Systems откриха лаборатория за бизнес софтуер

С новата компютърна лаборатория, за първи път в училище влиза курс по изучаване на Microsoft Dynamics

С новата компютърна лаборатория, за първи път в училище влиза курс по изучаване на Microsoft Dynamics

Изцяло нова компютърна лаборатория е изградена в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи (ПГ по КТС) в град Правец. Залата е оборудвана от Intelligent Systems Bulgaria – водещият внедрител на ERP и CRM системите Microsoft Dynamics в България, а лицензите са предоставени безплатно от Microsoft.

Лабораторията беше официално открита на 25.03.2014г. на специално събитие с участието на проф. д-р инж. Марин Христов – Ректор на ТУ София; Ваня Добрева – Председател на Парламентарната комисия по образование и наука; Атанаска Танева, заместник министър по образованието; Иван Иванов, директор на Дирекция „Информационни и комуникационни технологии” в Министерството на образованието и науката; Кирчо Атанасов, депутат от „Коалиция за България“ и член на Комисията по образованието и науката; Румен Гунински, кмет на град Правец и други.

Гостите на събитието бяха посрещнати от заместник-директорът на ПГ по КТС г-н Недялко Недялков. Той приветства гостите и благодари на Microsoft и Intelligent Systems, като наблегна на важността на новото начинание за осъществяване на връзката между образованието и бизнеса.

Боян Мартинов, Търговски Директор нa Intelligent Systems Bulgaria и възпитаник на гимназията: „Много се радвам, че успяхме да реализираме този проект. Знаем колко важно е за учениците да имат пряк досег с това, което ги очаква в реалната бизнес среда след завършването… Тази година Intelligent Systems отбелязва своя 10 годишен юбилей. Това ни накара да погледнем назад и да се замислим за всичко, което постигнахме през изминалото десетилетие. Спомнихме си за началото, трудностите, предизвикателствата и успехите. Дадохме си сметка, че с над 200 реализирани проекта в България и чужбина, вече имаме натрупан значителен опит и експертиза, които можем да споделим с младите хора, с интереси в областта на бизнес софтуера. Благодарение на усилената работа и добрата координация между екипите на Microsoft, Intelligent Systems Bulgaria и г-н Трифонов, директор на гимназията, успяхме за много кратък срок да оборудваме и пуснем в експлоатация залата. Надяваме се, че всички тези усилия ще се възнаградят със знанията и уменията и успешната професионална реализация на възпитаниците на гимназията.“

С новата компютърна лаборатория, за първи път в училище влиза курс по изучаване на най-разпространените бизнес решения в България – Microsoft Dynamics, които се използват от над 300 от водещите компании у нас. Така, всички ученици преминали обучението, получават значително конкурентно предимство при кандидатстване за работа, тъй като много от работодателите вече поставят като изискване познаване и работа със специализиран бизнес софтуер. За да може курсът максимално да се доближи до реалния бизнес, лекциите ще се водят не от преподаватели, а от служители на Intelligent Systems Bulgaria. По време на учебния срок, специалисти от различни отдели на компанията ще споделят своя опит и ще решават реални казуси. Основните теми ще бъдат решенията Microsoft Dynamics – ERP и CRM, Cloud технологии, Windows environment, Virtualization, мобилни приложения и други. От следващия учебен срок, курсът влиза в редовната програма на учениците от 12-ти клас.