Microsoft разби мощна пиратска група

На няколко години затвор бяха осъдени тайвански софтуерни пирати в дело, инициирано от Microsoft. Компанията обяви решението на съда като голяма победа срещу незаконното разпространение на продуктите й.
Престъпната група е отговорна за 90% от нелегално разпространяваните продукти на Microsoft по света, твърдят представители на софтуерния гигант, цитирани от сайта ArsTechnica.
В периода от 1997 до 2003 година компанията Maximus Technology е разпространявала пиратски софтуер на Microsoft в 600 града по света, вкл. в Европа, САЩ, Африка, Канада, Китай, Сингапур и редица други.
Четири години зад решетките ще прекара собственикът на Maximus – Хуан Джер Шенг. Неговите трима сподвижници в пиратския бизнес са получили присъди от 18 месеца до три години затвор.
Microsoft предприе масирана кампания срещу пиратството още през 2006 година, като си потърси правата от нелегалните риселъри на нейни продукти в 11 държави.
През миналата година органите за борба с пиратството унищожиха софтуер за 500 милиона долара, благодарение на помощта на Microsoft и Symantec, припомня ArsTechnica.

по темата: „Microsoft разби мощна пиратска група”

добавете коментар...

  1. doctor_t

    Дали следващите които осъдят ще са отговорни за 10% или и те ще са за 80-90% 😀

Коментар