МФ готви търг за ИТ услуги в митниците

Министерство на финансите публикува предварително обявление на обществена поръчка за избор на доставчик на услуги по разширяване на компютризацията на митническата администрация.

Предмет на договора ще бъде и разработката на Национална система за управление на акцизите, като това ще се извърши от самата митническа администрация, става ясно от обявлението на възложителя  Дирекция “Централно звено за финансиране и договаряне” (ЦЗФД) към МФ.

В проекта ще бъде приложено Европейското законодателство и практики в областта на акцизите и автоматизация на дейностите, които касаят управлението на акцизите. Предстои разширяване на българската Система за управление на акцизите (EMS) с всички изисквания за взаимовръзка на Системата за движение и контрол на акцизни стоки (EMCS).

Междувременно ЦЗФД публикува и предварително обявление на обществена поръчка за доставка на оборудване и софтуер по проект на програма ФАР за устойчиво развитие на Националната статистическа система. Търгът ще избира доставчик на сървъри, активно мрежово оборудване, работни станции, принтери, статистически софтуер SAS или еквивалентен и други продукти.

Сроковете за подаване на оферти и прогнозната стойност на поръчките още не са оповестени.

Коментар