RedHat поскъпна след добри финансови резултати

Резултатите на RedHat за последното тримесечие превишават очакванията на самата компания

Резултатите на RedHat за последното тримесечие превишават очакванията на самата компания

Разработчикът на корпоративни Linux системи Red Hat отчете ръст на приходите за четвъртото тримесечие и цялата финансовата 2014 г., приключила в края на февруари.

Акциите на компанията поскъпнаха с няколко процента след публикуване на финансовите резултати.

Linux компанията достига приходи от 400 милиона долара за периода декември-февруари, което е ръст от 15%. Годишните постъпления на RedHat също се увеличават с 15% до 1,53 милиарда долара, сочи финансовият отчет.

Чистата годишна печалба на разработчика възлиза на 178 млн. долара, или 93 цента на акция, спрямо 150 млн. долара (77 цента на акция) за финансовата 2013 г. Печалбата за четвъртото тримесечие е 45 милиона долара, бележейки спад със 7 млн. долара в сравнение със същия период на предходната година.

RedHat увеличава приходите си от продажба на абонаменти за софтуер. В периода декември-февруари компанията е получила 351 милиона долара от този бизнес, което е ръст от 16% спрямо Q4 2013. Като цяло за финансовата година, постъпленията от софтуерни абонаменти възлизат на 1,34 млрд. долара.

Резултатите на RedHat превишават очакванията на самата компания. В резултат на това, акциите й поскъпнаха с 3,6%, достигайки цена от 58,13 долара за брой.

Коментар