Как да създадем стартираща Windows флашка

Да имате подръка USB флашка с портативна версия на Windows несъмнено е голямо удобство. Един от инструментите за тази цел е програмата WindowsToUSB Lite – с нея можете да създадете стартираща флашка за инсталиране на Windows на компютъра си само с няколко клика, ако се наложи.

Избирате източника с операционната система, устройството, на което искате да я запишете, натискате Start и готово - имате стартираща USB флашка с Windows

Избирате източника с операционната система, устройството, на което искате да я запишете, натискате Start и готово – имате стартираща USB флашка с Windows

WindowsToUSB Lite има опростен интерфейс и може да се ползва с успех и от начинаещи потребители, които нямат опит с подобни инструменти. От малък прозорец, който не променя размера си, трябва да изберете „Source Type” (тип на източника), след това „Source Path” (път до източника) и накрая – „Target USB Drive” (USB устройство за запис) от едно падащо меню. И така – въвеждате източника, избирате USB устройството и създавате стартиращата USB флашка.

Като източници (Source Type) програмата поддържа папки или DVD, съдържащи операционната система, и ISO изображения (images), които можете да заредите от вашия компютър в главния прозорец на WindowsToUSB Lite.

Когато избирате USB устройството, на което да запишете Windows, то трябва да има най-малко същия размер както ISO файла или папката с операционната система. Имайте предвид също така, че ако USB дискът съдържа някакви ценни данни, те ще бъдат изтрити и загубени, така че си направете копие, преди да стартирате операцията.

След като изпълните тези подготвителни стъпки, натиснете бутона „Start” и след няколко минути ще имате напълно функционална USB флашка, от която можете да пускате и инсталирате Windows.

WindowsToUSB Lite се предлага и като портативна програма, т.е. не е необходимо да я инсталирате на компютъра си, а само да я свалите от интернет и да я пуснете, когато се налага. Освен това можете да съхраните програмата на флашка и да я пускате на всеки компютър, без да остават следи в системните регистри.

Даунлоуд: WindowsToUSB Lite

Коментари по темата: „Как да създадем стартираща Windows флашка”

добавете коментар...

Коментар