Grisoft променя името си на AVG Technologies

Grisoft, разработчик на фамилията софтуерни продукти за Интернет сигурност AVG, съобщи, че променя името си на AVG Technologies. Ефектът от преименуването засяга всички филиали в света.
Компанията-родител сега е AVG Technologies N.V., а филиалът, базиран в Чехия, вече се нарича AVG Technologies CZ. По същия начин се преименуват филиалите в САЩ, Кипър и Великобритания, където компанията вече работи под името AVG.
Всички други контактни и търговски данни остават непроменени, включително сегашните търговски марки Grisoft, уточниха от българския партньор на компанията Бизнес Софтуер Дистрибутор.
"Промяната в името цели главно да се увеличи популярността на марката AVG в световен мащаб", каза Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG Technologies. "Като обединим нашата корпоративна идентичност с идентичността на марката ни, ние очакваме значително да увеличим ефективността от маркетинговите ни дейности и другите комуникации”, допълни той.
Марката AVG е добре позната на пазара за антивирусна и Интернет защита. Анкета, направена наскоро в Съединените щати, установи, че AVG е третата най-добре позната антиврусна марка след Norton/Symantec и McAfee и една от двадесетте най-много изтегляни програми от сайта на CNET – Download.com.
През последните няколко месеца компанията придоби домейни, свързани с AVG, на много международни пазари, за да осигури плавния преход към новата корпоративна идентичност.

Коментар